Ik ben blij dat ik in het vrije Nederland geboren ben

Want voor de meeste vrouwen in de wereld is er geen sprake van gelijke kansen en/of beloning. Vandaag is het Internationale Vrouwendag en helaas moeten dit soort dagen nog echt op de agenda blijven, om de bewustwording hierover (waarna vaak pas enige vorm van verandering mogelijk is) te vergroten.

Over dit soort dagen ben ik altijd een beetje in dubio. Enderzijds is het klip en klaar dat over de hele wereld meisjes en vrouwen -bijna per definitie- toegang tot scholing, banenmarkt en maatschappij wordt ontzegd. Zowel vanuit overlevingsnoodzaak, als min of meer bewust, als (hoe schandalig!) vooropgezet, geinstitutionaliseerd en gelegaliseerd.

Anderzijds; wanneer is eindelijk die generatie er, die écht niet meer denkt in VERSCHILLEN (zoals: sekse, ras, huidskleur, voorkeur in de slaapkamer, geloof en handicap, om de usual suspects te noemen), maar in OVEREENKOMSTEN en AANVULLINGEN. Zoals: jij en ik zijn beiden mens, laten we samenwerken! (wat wil je nog meer weten?)

Ik hoop dat ik het ga meemaken. Dat zou een giant leap for (wo)mankind zijn. En een vooruitgang, zoveel groter dan een landing op de maan of Mars.

draaimetjeteamalseentierelier internationalevrouwendag2020 IWD2020 internationalwomensday gelijkwaardig