Doe es lief

Vandaag is doe-vriendelijk-dag. Eigenlijk bizar dat we zo’n dag moeten uitroepen. In mijn levensboek is dat namelijk de fundamentele grondhouding. Maar ik weet ook, dat het “in het moment” best moeilijk is om de vriendelijke route te kiezen, in plaats van je geautomatiseerde coping-gedrag route met bijbehorende (voor)oordelen. Blame it on je Belemmerende Overtuigingen.

In een goed functionerend team hoeft het er echt niet altijd lief aan toe te gaan. Als er een stevige basis van vertrouwen is tussen teamleden, kan het soms heerlijk functioneel knetteren en knallen. Mits het met respect (en liefst met een beetje humor) gebeurt.

Net als goede vrienden kunnen collega’s enorm van mening verschillen maar daarna gewoon gezellig samen gaan lunchen, een bakkie koffie of drankje doen, naar een festival gaan of sterke verhalen uitwisselen.

De uitwisseling van (conflicterende) ideeën moet daarna wel leiden tot het nemen van een besluit én het geven van een commitment op de gemaakte keuze. Anders is er geen norm of afspraak om elkaar feedback of complimenten op te geven EN is er ook geen route naar succes gekozen.

#draaimetjeteamalseentierelier #doeslief #doevriendelijkdag #lencioni  #functionalfireworks