Dit heeft hopelijk niemand gezien….

Er zijn van die gebeurtenissen in je leven, waarbij je het liefst door de grond wilt zakken. Waarvan je hoopt dat niemand er getuige van was. Waar “Sorry” seems to be the hardest word.

Schaamte is een intens gevoel. Zeg maar het emotionele equivalent van een krachtige levensles, verzwaard door de ingebouwde drang tot groepsacceptatie. Niet iedereen heeft dat laatste overigens. 🙂

Een paar van mijn voorvallen waren:
– als Amsterdams accountmanager eind jaren ’90 belangstellend aan een man vragen “en, wat doet uw vrouw?”, waarna een bits en onderkoeld “ik heb een man!” teruggekaatst werd;
– vol zelfvertrouwen op 10cm hoge hakken (want mijn hele leven al vertically challenged) een workshop met ruim 20 personen binnenlopen en bij de deur volledig op je snufferd gaan (zij waren uiteindelijk meer geschrokken dan ik).

In goed werkende teams kan je dit soort situaties gewoon hebben en zelfs delen. Vaak wordt dat dan de “running gag” van de groep. Of krijg je er een liefkozende bijnaam door. Het versterkt het vertrouwen in elkaar. We doen namelijk allemaal wel eens iets stoms.

Dus: Lang leve de genante momenten!
En: Kom maar door, wat was die van jou???

#draaimetjeteamalseentierelier #awkwardmomentsday #genant #oeps#ohnee #lencioni